-

lägger in det här för jag ska ha det till en annan data sen , ( det e en grej som vi ska redovisa på musiken )


Håkan Hellströms bakgrund inom musiken

Underskolåren var Håkan Hellström med och bildade bandet Broder Daniel. Det var Håkan Hellström, Henrik Berggren med flera som bildade bandet på en hög samskola. Håkan var då trummis i bandet men han hoppade av bandet år 1995. Två veckor efter det att Håkan hoppade av fick broder Daniel ett skivkontrakt med EMI. Men Håkan spelade istället trummor i ett annat Göteborgsband som heter ”Honney is cool” med dom spelade Håkan in två skivor. Medans han var trummis i honney is cool, sjöng han i ett band som heter Påvels. Men när Johan Neckvall som var gitarrist i bandet, Broder Daniel hoppade av, så tog bassisten Theodor Jensen över gitarren och då passade Håkan Hellström på att hoppa in i bandet igen och då han tog över Basen. År 1998 släppte broder Daniel plattan, broder Daniel forever. Albumet blev en succé med draghjälp av filmen, Fucking amål, soundtracket innehåller låten ” Whirlwind”  även kallad ”superstar”  efter det hördes inte så mycket från någon av medlemmarna på ett tag. Sedan började Håkan Hellström jobba lite med solomaterial. Sommaren 2000 spelade Håkan på Göteborgskalaset och Emmabodafestivalen. Och Sveriges radio P3 började spela hans singlar på radion.

Håkans karriär

år 2000-2001: Håkan slog igenom med låten känn ingen sorg för mig Göteborg hösten 2000 då blev han också känd för större publik. I oktober kom hans första album med samma namn som låten och blev en jätte succé, både försäljnings- och kritikermässigt. Förutom debutsingeln innehöll den flera av hans numera kända låtar t.ex. ramlar , nu kan du få mig så lätt och en vän med en bil det borde vara hans mest kända låtar nu. År 2001 fick Håkan utmärkelsen ”Årets Göteborgare” med motiveringen att han har sjungit sig in i svenskarnas hjärtan och starkt bidragit till att skapa Popstad Göteborg.

År 2002-2004: I början av 2002 släppte han Ep:n luften bor i mina steg, som innehöll fyra visor,  Trubbel, Äntligen på väg, Visa vid vindes ängar och Jag ger dig min morgon. Inför nästa album reste han med sitt band till Rio de Janeiro. Där tillbringade de många nätter på stadens sambaskolor. Det Håkan egentligen skulle göra i Rio var att göra ett resereportage för TV4. Guide i Rio de Janeiro blev Natalie Davet som senare blev sambo med Håkan. Senare i oktober 2002 släpptes det är så jag säger det den mottogs bra hos kritiker och publik. De mest kända låtarna från den skivan är kom igen Lena!, den fulaste flickan i världen och mitt Gullbergs Kaj Paradis.

2005-2006: Efter den andra skivan dröjde det lång tid innan nästa kom men i Februari 2005 kom det tredje albumet iallafall. Ett kolikbarns bekännelser heter det. Det är en skiva som skiljer sig från Håkans tidigare sound, men ändå har den en tydlig Håkan stil. I slutat av 2005 kom ett till album av Håkan som han kallar uppsamlings album. Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått, heter det albumet. Albumet uppmärksammade fallet om en trettonårig. År 2006 fick Håkan en grammis för bästa manliga artist.

2007 tills nu: Den 7 augusti 2007 meddelandes det att Håkan har på börjat att spela in en ny skiva. Mars 2008 kom albumet ut efter en lång tid. Albumet var producerat av Björn Olsson och Jocke Åhlund. Albumet heter, För sent för Edelweiss. Första singeln släpptes också i mars samma år som heter, För en lång tid. Låten blev då också nummer 3 på Trackslistans års lista för 2008 och Håkan själv bästa manliga soloartist. På p3-guldgalan i Januari 2009 fick han guldmicken för 2008 års bästa liveakt.

Håkans liv utanför scenen

Håkan är 35 år han är född den 2 April 1974. Han är född i Göteborg och numera bor han också i Göteborg hans familj bor på Södermalm i Stockholm. Han har även 2 barn, det äldsta barnet, Sigge Mio är född den 25 december år 2005. Då sa Håkan att han va så lycklig en människa kunde bli. Och hans yngsta barn, Julius är född den 2 september 2008.

 


Kommentarer
Postat av: alexandra

omg ! , så lång var inte min :o

hahaha , (L' <333333

2009-09-02 @ 17:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0